Kulinarična izkušnja v Štanjelu!


Martinovanje na Krasu zgibanka-page-e

Vinarji, gostinci,  med njimi tudi mi – Vina Kobal, se vam bomo predstavili. Bodite del kulinarične izkušnje in nas obiščite 7. novembra v Štanjelu.

Štanjel in vino – kulinarična izkušnja

od 13.00 do 19.00 (Grad Štanjel, grajsko dvorišče)

V idiličnem grajskem okolju, na grajskem dvorišču gradu Štanjel,

se bodo predstavili kraški vinarji ob spremljavi domačih sirov in

pršutov. Ponudbo bodo obogatili tudi vinarji s Krasa čez mejo. Za

posebno gurmansko izkušnjo bodo poskrbeli domači gostinci. Ne

bo pa manjkal niti pečen kostanj ter iz kotla na živem ognju nekaj

toplega na žlico.

 

VINA: Vinarstvo Rebula, CV-Colja vino, Kmetija Mržek, Vinogradništvo

Derenda, Vinska klet pri Andreju – Očarjevi, Domačija Furlan

– Titovi, Vina Kukanja, Vina Urdih »Jog’novi«, Vina Kobal, Vina Uhelj,

Vina Švagelj.

 

GOSTILNE: Marino Furlan; član slovenske kuharske reprezentance,

Gostilna Kobjeglava, Špacapanova hiša, Gostilna Ruj.

 

PRŠUT: Kmetija Živec, Pršutarna Kras, Pršutarna Lokev na Krasu.

 

SIR: Sirarstvo Orel, Kmetija Žerjal, Ekološka kmetija Francetovi.

 

Spremljevalni program:

10.00 – brezplačen ogled Galerije L. Spacala, razstave dopisnic

Maksa Fabianija, muzeja Kraška hiša

10.00 – odprte galerije in razstave v starem delu Štanjela (Storže

va galerija, razstava Maksa Fabianija, Grajžerjeva galerija)

11.00 – brezplačno organizirano vodenje po Štanjelu

13.30 – blagoslov mošta

13.00 – kraška tržnica pred grajskim dvoriščem

13.00 – ustvarjanje slik z zemljo in teranom slikarja Marjana

Miklavca

13.00 – predstavitev izdelovanja izdelkov domače obrti (izdelo

vanje košar, polstenje, obdelovanje kamna, izdelovanje

venčkov ter drugih ročnih spretnosti)

15.00 – brezplačno organizirano tematsko vodenje po Fabianije

vem Štanjelu

V primeru slabega vremena bo prireditev v Viteški dvorani in

prostorih bara Grad Štanjel.

 

Vabljeni!